1. Kennismaking
De kennismaking vindt per telefoon of e-mail plaats. Heb je toch liever een persoonlijk gesprek dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Tijdens de kennismaking bespreken we de reden(en) van je bezorgdheid, is er mogelijkheid tot het stellen van vragen en kun je in het kort aangeven wat de hulpvraag is.
Wanneer het van beide kanten klikt, kunnen we een vervolgafspraak maken; het intakegesprek.

2. Intakegesprek
Tijdens dit gesprek bespreken we het intakeformulier. Samen stellen we vast welke thema’s er spelen, wat de wensen tot verandering zijn en waar aan gewerkt kan worden.

3. Eerste coachingssessie
De eerste sessie staat vooral in het teken van vertrouwen krijgen en kennismaken met je kind. Het kind moet deze sessie vooral ook leuk vinden. Het moet zich veilig bij mij gaan voelen Als coach/begeleider observeer en luister ik naar jouw kind.

4. Coaching
De coachingssessies vinden plaats in een gezellige praktijkruimte. Deze sessies zijn vertrouwelijk, dit houdt in dat je kind bepaalt wat ik wel en niet met jou als ouders(s)/verzorger(s) mag bespreken. Iedere sessie duurt drie kwartier tot een uur. De sessies bestaan uit gesprekken gecombineerd met andere werkvormen zoals onder andere: spel, kleien, tekenen, enz.   Afhankelijk het kind wordt er bepaald welke werkvorm(en) ingezet gaan worden. Je kind leert wat zijn/haar mogelijkheden, talenten en kwaliteiten zijn. Daarnaast leert hij/zij deze in te zetten waar en wanneer het nodig is.

5. Afronding
Het coachingstraject wordt altijd afgesloten met een gesprek tussen kind, ouders en coach. Tijdens het afronden van het traject bereid ik jullie voor op een periode zonder hulp.

Wil je wat meer over mij of m'n werkwijze weten?

Neem contact met mij op!