Coaching op de basisschool

Mijn carrière is begonnen als leerkracht op de basisschool. Dit blijkt in combinatie met mijn huidige werk een goede achtergrond te zijn. Ik weet hoe het is om met een grote groep kinderen te werken, waarin een kind opvalt door het gedrag.
Leerkrachten hebben een groot takenpakket. Er wordt een enorm beroep gedaan op hun flexibiliteit. De diversiteit van leerlingen neemt alleen maar toe. De werkdruk wordt alleen maar groter.

Ik heb hier enorm veel respect voor.  Leerkrachten die te weinig tijd hebben om extra aandacht en begeleiding te geven aan kinderen die dat nodig hebben. Zien dat kinderen niet lekker in hun vel zit en er niks aan kunnen doen. Voor leerkrachten werkt dit heel frustrerend.
Ik geef zowel de leerling als de leerkracht net dat zetje in de rug met de juiste handvatten waarmee ze zelf verder kunnen.  De begeleiding kan voor individuele leerlingen zijn, maar kan ook plaatsvinden in groepen. Tevens geef ik de leerkrachten tips & tricks over hoe hier het beste mee om te gaan één op één en in de klas.

De begeleiding kan gaan over uiteenlopende vraagstukken, denk hierbij aan onder andere:

  • Vergroten van weerbaarheid
  • Omgaan met faalangst
  • Eenzaamheid
  • Concentratieproblemen
  • Meidenvenijn
  • Zelfvertrouwen

De begeleidingstrajecten beginnen met het formuleren van de hulpvraag. We kijken dan samen naar hoe het begeleidingstraject er op jouw school uit kan gaan zien.

Wil je contact met een van de scholen waar ik momenteel werk, dan is dat altijd mogelijk.  Zij kunnen je precies vertellen wat hun ervaring met Kind Praktijk is.

Meer vragen? Mail of bel me gerust.

Wat doe ik?

Ik help je kind om bij zichzelf te blijven en ontspannen en zelfverzekerd door het leven te gaan.