TrajectHoe werkt het?1.Kennismaking


De kennismaking vindt per telefoon of e-mail plaats. Heb je toch liever een persoonlijk gesprek dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Tijdens de kennismaking bespreken we de reden(en) van je bezorgdheid, is er mogelijkheid tot het stellen van vragen en kun je in het kort aangeven wat uw hulpvraag is.

Wanneer het van beide kanten klikt, kunnen we een vervolgafspraak maken; het intakegesprek.


2.Intakegesprek


Tijdens dit gesprek bespreken we het intakeformulier. Samen stellen we vast welke thema’s er spelen, wat de wensen tot verandering zijn en waar aan gewerkt kan worden.


3.Eerste coachingssessie


De eerste sessie staat vooral in het teken van vertrouwen krijgen en kennismaken met je kind. Het kind moet deze sessie vooral leuk vinden. Het moet zich vooral veilig bij mij gaan voelen Als kindercoach observeer en luister ik naar jouw kind.


4.Coaching


De coachingssessies vinden plaats in een gezellige praktijkruimte. Deze sessies zijn vertrouwelijk, dit houdt in dat je kind bepaalt wat ik wel en niet met jou als ouders(s)/verzorger(s) mag bespreken. Het coachingstraject bestaat gemiddeld uit 2 tot 8 sessies, iedere sessie duurt drie kwartier tot een uur. De sessies bestaan uit gesprekken gecombineerd met andere werkvormen zoals onder andere: spel, kleien, knutselen, schilderen, tekenen, rollenspellen, verhaaltjes. Afhankelijk het kind wordt er bepaald welke werkvorm(en) ingezet gaan worden. Je kind leert wat zijn/haar mogelijkheden, talenten en kwaliteiten zijn. Daarnaast leert hij/zij deze in te zetten waar en wanneer het nodig is.


5.Afronding


Het coachingstraject wordt altijd afgesloten met een gesprek tussen kind, ouders en coach. Tijdens het afronden van het traject bereid ik jullie voor op een periode zonder hulp.


 

 

Kind Praktijk

De Ruyterstraat 5

6712 DR  EDE

06-21448232

info@kindpraktijk.nl

KvK 60108770

SKJ regnr.140002781

AGB code:94064441